Voorzitter onderwijsbond stapt op, lerarenstaking gaat door

De voorzitter van de Algemene Onderwijsbond, Liesbeth Verheggen, is opgestapt. Afgelopen vrijdag ondertekende ze namens de bond een convenant. Hierin werd afgesproken dat het kabinet 460 miljoen euro investeert in het onderwijs. Doordat een groot deel van dat bedrag slechts éénmalig is, ontstond er onvrede onder de AOb-leden. 

Verheggen is tot de conclusie gekomen dat ze het convenant te snel heeft ondertekend. Volgens haar had ze het in het weekend aan het hoofdbestuur moeten voorleggen en een ledenraadpleging moeten houden, zoals ook was afgesproken met het hoofdbestuur. Verheggen: "Daarom heb ik nu besloten af te treden als voorzitter van de AOb." 

De geplande onderwijsstaking 6 november gaat dus gewoon door aldus het hoofdbestuur, dat zegt veel respect te hebben voor het besluit van Verheggen: "Het is een heel moeilijke beslissing, maar Liesbeth neemt haar verantwoordelijkheid."

Verder biedt de bond excuses aan voor de verwarring: "We hebben enorme waardering voor alle collega’s die heel hard werken om de staking tot een groot succes te maken, en we bieden onze excuses aan voor de ontstane verwarring. Wat nodig is, is een structurele investering in onderwijs. We gaan met onze leden in gesprek, te beginnen op de algemene vergadering van morgen – maandag."