Draken en autochess komen naar Hearthstone

Twee grote aankondigingen voor Hearthstone. De eerste is de laatste uitbreiding van The Year of the Dragon en hoe toepasselijk: de uitbreiding heet Descent of Dragons en biedt veel, heel veel draken.

Centraal staat Galakrond, een legendarische grote draak die dient als hero card voor maar liefst vijf klassen. Hij gaat gepaard met het nieuwe keyword Invoke. Door kaarten met invoke te spelen, upgrade je Galakrond waardoor zijn effecten sterker worden. Daarnaast keren legendarische kaarten terug in nieuwe vorm, waaronder Malygos, Deathwing en Nozdormu. De aankondigingstrailer voor Descent of Dragons vind je hieronder.

Daarnaast komt Hearthstone voor het eerst sinds jaren met een nieuwe gamemode: Battlegrounds. Deze modus omarmt het autobrawler genre en plaatst acht spelers in een game samen. Zij moeten als één van 23 speelbare heroes, elk met een unieke abilitiy, minions recruiten en zo lang mogelijk zien te overleven om de winst binnen te halen. De open beta hiervan begint 12 november, zij die een pre-order plaatsen voor Descent of Dragons mogen aanstaande dinsdag al aan de slag met de modus.

Descent of Dragons komt 10 december beschikbaar.