FOK! Wat een weer: de regen keert terug!

Dag dames en heren!  

Na een paar mooie, maar frisse dagen onder invloed van een hogedrukgebied verliest dit weersysteem de invloed op ons weer. De weg wordt weer vrij gemaakt voor depressies. Het zal er dan ook heel anders uit zien dan de afgelopen dagen. Ook de temperaturen gaan flink omhoog. Misschien dat er ergens volgende week weer enige afkoeling plaatsvindt.

Vandaag is het grijs en gedurende de dag zijn er perioden met regen en/of motregen. Er passeren een paar frontale systemen. Vanavond trekt de actiefste over het land. Ik verwacht overdag zo'n 3 tot 7 mm regen. De maxima liggen tussen de 6 graden in Groningen tot al 12 graden in Zeeland. In de avond loopt de temperatuur overal verder op. Dan kan het in het zuidwesten zelfs 15 graden worden. Er staat een zuidoostelijke wind, die in de avond draait naar zuid-zuidwest.

In het weekend is het uitermate wisselvallig met veel wind.

Tot ziens!  


Meer weer op FOK!

Zonsondergang bij Isla Cristina, Andalusië. (Foto: Kroezel)
Zonsondergang bij Isla Cristina, Andalusië. (Foto: Kroezel)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.