Veldrijder Iserbyt wint opnieuw; Van der Haar tweede

Eli Iserbyt heeft zondag de derde wedstrijd van de Superprestige gewonnen. De 22-jarige veldrijder was in Gavere opnieuw een maat te groot voor zijn concurrenten. Op de tweede plaats eindigde Lars van der Haar. Iserbyt's ploeggenoot Laurens Sweeck finishte als derde.

Bij afwezigheid van Mathieu van der Poel en Wout van Aert zijn er momenteel volop kansen om met een zege huiswaarts te keren. De renner die daar het meest van profiteert is Iserbyt. De tweevoudig wereldkampioen bij de beloften stond tot nu toe acht keer aan de start van een veldrit en ging zes keer met de winst aan de haal. In de overige twee wedstrijden werd hij tweede.

Ook in de klassieke cross van Gavere bleek hij opnieuw de sterkste renner van dit moment. Regerend Belgisch kampioen Toon Aerts en Michael Vanthourenhout konden lange tijd in het wiel blijven maar na een valpartij zonder erg van Aerts was de West-Vlaming vertrokken. Iserbyt's ploeggenoot Vanthourenhout hield de benen stil en binnen de kortste keren was de voorsprong een halve minuut.

Voor de tweede plaats was er een mooie strijd tussen Van der Haar, Sweeck, Tom Pidcock en Vanthourenhout. Uiteindelijk trok Van der Haar aan het langste eind en boekte zijn eerste podiumplaats in de Superprestige van het seizoen.

Uitslag
1. Eli Iserbyt (BEL)
2. Lars van der Haar (NED)
3. Laurens Sweeck (BEL)
4. Thomas Pidcock (GBR)
5. Michaël Vanthourenhout (BEL)
6. Toon Aerts (BEL)
7. Corné Van Kessel (NED)
8. Quinten Hermans (BEL)
9. Jens Adams (BEL)
10. Marcel Meisen (GER)