Judoka Polling klopt rivale Van Dijke en pakt goud op Grand Slam in Abu Dhabi

Kim Polling heeft het grandslamtoernooi van Abu Dhabi gewonnen in de de klasse onder 70 kilogram. De Nederlandse judoka was in de finale te sterk voor Sanne van Dijke, haar rivale in de strijd om een olympisch ticket. Slechts één van de twee judoka's mag naar Tokio.

De finale tussen Polling en Van Dijke was na twee minuten voorbij nadat Polling won via ippon. Voor Polling was het haar vierde zege op een grandslamtoernooi, maar haar laatste zege was op een grandslamtoernooi was alweer vijf jaar geleden. Toen won de 28-jarige Nederlandse in het Russische Tyumen.

Polling was vanaf juni 2018 bijna een jaar lang uitgeschakeld door een hernia. Op het EK van dit jaar werd ze al vroegtijdig uitgeschakeld en op het WK werd ze in de derde ronde gediskwalificeerd. Door de zege loopt Polling op de wereldranglijst wel in op haar rivale Van Dijke.

Bij de mannen greep Frank de Wit naast het brons in de klasse tot 81 kilogram. In het duel om het brons verloor de Nederlander van Vedat Albayrak uit Turkije, waardoor hij genoegen moest nemen met een vijfde plaats in Abu Dhabi.