FOK! Wat een weer: Zacht najaarsweer

Vandaag hebben we een afwisseling van wolkenvelden en opklaringen. Zeer lokaal zou er nog wat lichte regen kunnen vallen, maar op de meeste plaatsen blijft het droog. In de avond wordt de bewolking van het westen uit dikker en een gebied met af en toe regen trekt over het land. Met maximumtemperaturen van 16°C op de Wadden tot lokaal 20°C in het zuidoosten wordt het een zachte dag. Er staat een overwegend matige zuidelijke wind. In de avond neemt de wind langs de kust toe naar vrij krachtig tot mogelijk krachtig en draait naar zuidwest.

In de nacht naar vrijdag is het wisselend bewolkt en kan er nog een enkele bui voorkomen. De minimumtemperatuur ligt rond 10°C. De zuidwestenwind is matig, langs de kust en op het IJsselmeer vrij krachtig.

Vrijdag overdag is het wisselend bewolkt en blijft het aanvankelijk op de meeste plaatsen droog. In de loop van de middag neemt vooral in de noordwestelijke helft van het land de bewolking toe en vanaf het einde van de middag kan er in het noordwesten mogelijk regen vallen. De maximumtemperatuur ligt rond 16°C. De zuidwestenwind is matig, langs de kust vrij krachtig. In de loop van de middag draait de wind naar zuid en neemt langs de kust toe naar krachtig, in de avond mogelijk hard, 7 Bft. (Bron: KNMI)


Meer weer op FOK!

Nijmegen, dinsdagavond (Foto: Rewimo)
Nijmegen, dinsdagavond (Foto: Rewimo)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.