De Sims 4 Studentenleven aangekondigd

Electronic Arts heeft de uitbreiding De Sims 4 Studentenleven aangekondigd. Deze uitbreiding komt 15 november naar pc en Mac komt en op 17 december naar PlayStation 4 en Xbox One.

Het uitbreidingspakket laat Sims kennismaken met het studentenleven. Zo kunnen ze zich inschrijven aan hun droomschool om vakken als techniek, onderwijs, rechten of schurkerigheid te volgen, hun studentenkamer gezellig inrichten, aan buitenschoolse activiteiten deelnemen en herinneringen maken met nieuwe vrienden.

De Sims 4 Studentenleven laat je kennismaken met de nieuwe wereld van Britechester en twee scholen voor Sims om hun hoger onderwijs aan voort te zetten: de historische Universiteit van Britechester voor kunst en geesteswetenschappen en het moderne Foxbury Instituut voor een carrière in wetenschap of technologie. Beide campussen bieden verschillende ervaringen die Sims op de echte wereld voor zullen bereiden met nieuwe carrières in onderwijs, rechten en techniek. Daarnaast krijgen ze ook de hulpmiddelen aangereikt om uit te blinken in hun bestaande carrière. Spelers kunnen kiezen hoe hun Sims van het studentenleven genieten. Of ze nu vooraan in de klas zitten tijdens een college en keihard blokken om die cijfers op peil te houden of een paar lessen spijbelen om wat extra uurtjes slaap te pakken.

Het uitbreidingspakket introduceert ook een aantal nieuwe activiteiten en voorwerpen om Sims aan hun nieuwe leven als student te helpen wennen. Sims kunnen studiesessies in de bibliotheek houden of even een pauze inlassen en met vrienden in de studentenruimte chillen, sap-pong spelen, fietsend de campus verkennen of geintjes met een rivaliserende universiteit uithalen. Daarnaast kunnen Sims lid worden van robotica-, debat- of kunstverenigingen, zich aansluiten bij een mysterieus geheim genootschap en de schoolkleuren dragen tijdens een gezamenlijk evenement. Spelers kunnen de nieuwe onderkomens van hun Sims aanpassen, of ze nu op of buiten de campus wonen, met nieuwe decoraties zoals posters en een minikoelkast om een persoonlijk tintje aan hun studentenkamers te geven. Sims kunnen ook hun persoonlijke stijl ontwikkelen met nieuwe kledingvoorwerpen geïnspireerd op de nieuwst trends, waaronder schiet-even-snel-wat-aan outfits, professionele ensembles of nieuwe setjes met hun schoolkleuren.