'Barbaarse' schooljuf op non-actief gesteld na klachten

Ophef in Zaandam: op basisschool De Voorzaan is een docente op non-actief gesteld nadat ze kinderen van groep 3-c 'barbaars' zou hebben behandeld begin dit schooljaar. Ze zou de kinderen met stokken hebben geslagen; van de vloer laten eten of anderzins gekleineerd hebben. De juf zou al jarenlang les geven aan verschillende groepen op de school. 

Daags nadat het nieuws door het Noord-Hollands dagblad naar buiten werd gebracht werd het artikel 'boze juf, bange kinderen' weer offlne gehaald zo meldt NH Nieuws. Dit zou gebeurd zijn omdat de bewuste verslaggever geïntimideerd zou zijn door ouders die achter de juf staan. Volgens de reactie van het NHD is het artikel echter offline gehaald "omdat er in de reactiesfeer op onze platformen een bijzonder onprettig discussieklimaat ontstond."

De directeur van de basisschool is drie dagen nadat de eerste klachten over de juf binnenkwamen, voor onbepaalde tijd met ziekteverlof gegaan. Inmiddels is er een interim-directeur aangesteld, op verzoek van het schoolbestuur. In een bericht op de website laat de school weten dat er een extern onderzoeksbureau is ingeschakeld en dat de resultaten daarvan binnen twee weken na de herfstvakantie aan het bestuur van onderwijsorganisatie Zaan Primair gepresenteerd worden.