FOK! Wat een weer: opklaringen?

Vanmorgen is er veel bewolking en in de noordwestelijke helft van het land is het aanvankelijk nevelig. Verder valt er af en toe wat lichte regen of een bui, maar soms is er ook ruimte voor de zon. In de loop van de middag kan de zon op meerdere plaatsen doorbreken. De maximumtemperatuur ligt rond 15°C. De zuid- tot zuidwestenwind is zwak tot matig, vlak langs de westkust is de wind west- tot noordwest. Vanavond wordt de wind overal zwak uit uiteenlopende richtingen.

In de avond en in de nacht naar woensdag zijn er opklaringen en wordt het nevelig. Met name in het noordoosten is er kans op (dichte) mist. In het zuiden en westen is er meer bewolking en kan er mogelijk lichte regen vallen. De minima lopen uiteen van 6°C in het noordoosten en oosten tot 10°C in Zeeland. De wind is zwak uit uiteenlopende richtingen, later in de nacht wordt de wind oost tot noordoost.

Woensdag zijn er aanvankelijk wolkenvelden en kan er in het noordwesten mogelijk nog wat lichte regen vallen. In het noordoosten kan er tot het einde van de ochtend (dichte) mist voorkomen. In de loop van de dag komt van het zuiden uit de zon op steeds meer plaatsen tevoorschijn. Het wordt zacht met maxima van 14°C op de wadden tot lokaal 19°C in Limburg. De matige wind is eerst uit oost tot noordoost, maar draait in de loop van de dag naar oost tot zuidoost. (Bron: KNMI)


Meer weer op FOK!

De lucht gisteravond boven Purmerend. (Foto: spylacopa_68 )
De lucht gisteravond boven Purmerend. (Foto: spylacopa_68 )

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.