Dubbele bogey zet Luiten net buiten top tien in Parijs; Colsaerts boekt eerste zege in zeven jaar

Dankzij een sterk optreden in het weekeinde is Joost Luiten tijdens het Frans Open toch nog in de subtop geëindigd. De Nederlandse golfer steeg met een slotronde van 68 slagen naar de gedeelde elfde plek in het klassement, dat door de Belg Nicolas Colsaerts werd gewonnen. Luiten verspeelde in Parijs op de achttiende hole met een dubbele bogey nog een plaats in de top vijf.

De 33-jarige geboren Bleiswijker had vrijdag met zijn tweede ronde van 76 slagen ternauwernood de cut gehaald. Een dag later herstelde hij zich echter sterk met ronde van 65 slagen. Luiten leek zondag met vijf birdies op weg naar een hoge klassering. Op de laatste hole leverde hij echter twee slagen in, waardoor hij met een score van 278 slagen alsnog net buiten de top tien viel.

Colsaerts kwam vrijdag aan kop en hield in het weekeinde goed stand. Hij stelde zondag met een modaal rondje van 72 slagen zijn derde titel op de Europese Tour veilig. De 36-jarige Belg eindigde op een totaal van 272, gevolgd door de Deen Joachim B. Hansen (273) en de Zuid-Afrikaan George Coetzee (274). 

Colsaerts hield zijn zenuwen onder controle en mocht zo voor het eerst sinds zijn wonderjaar in 2012 opnieuw een trofee in de lucht steken. Hij kon zijn tranen met moeite bedwingen. "Dit is een heel speciaal moment", zei Colsaerts met een krop in de keel. "Ik heb hoogtes en laagtes beleefd de afgelopen jaren. Daarom ben ik zo emotioneel."