Jan Dekker geplaatst voor PDC WK na winst op kwalificatietoernooi in Leeuwarden

Darter Jan Dekker is er weer bij als in december het wereldkampioenschap darts losbarst in Alexandra Palace in Londen. De geboren en getogen Drent plaatste zich dit weekend voor de eindronde tijdens een kwalificatietoernooi voor darters uit Noordwest-Europa, dat werd gehouden in Leeuwarden.

De tweevoudig Lakeside-halvefinalist won in de finale met 6-5 van Derk Telnekes. Laatstgenoemde miste in de tiende leg drie matchdarts, waarna Dekker 117 uitgooide om een beslissende leg af te dwingen. Dekker wierp vervolgens twee 180’ers in de laatste leg en bemachtigde zijn deelname aan het WK met een elfdarter.

Double Dekker mag in december voor de vierde maal meedoen in Alexandra Palace. Hij boekte zijn beste resultaat op het WK tijdens de editie van 2018, toen hij de laatste 32 haalde.

Dekker staat op dit moment op de vijftigste plaats van de wereldranglijst en had tot dusver geen goed seizoen, mede ingegeven door ziekte en het verlies van een goede vriend eerder dit jaar. "Ik ben opgelucht", laat Dekker weten. "Mijn negende WK is een feit. Het was een zeer zware dag in Leeuwarden, maar na een jaar met tegenslagen viel het toch mijn kant op met het grijpen van deze West-Europese qualifier."

Kwartfinales
Jeffrey de Graaf 6-2 Jerry Hendriks
Jan Dekker 6-4 Geert Nentjes
Benito van de Pas 6-4 Ronny Huybrechts
Derk Telnekes 6-4 Wesley Plaisier

Halve finales
Jan Dekker 6-4 Jeffrey de Graaf
Derk Telnekes 6-2 Benito van de Pas

Finale
Jan Dekker 6-5 Derk Telnekes