MLB: Altuve slaat Houston Astros in negende inning naar World Series

Houston Astros hebben de World Series bereikt. In game 6 wonnen ze met 6-4 van de New York Yankees, waardoor ze de best-of-seven serie met 4-2 winnen. De held van Houston Astros werd José Altuve. De kleine tweede honkman sloeg in de negende inning de beslissende runs binnen via een homerun.

Zoals vooraf werd verwacht zou het een bullpen game worden. Brad Peacock van de Houston Astros kwam de eerste inning goed door, waarna het aan Chad Green was voor de New York Yankees. De reliever opende nog wel met drie slag, maar daarna ging het mis voor Green. José Altuve sloeg een tweehonkslag en later in de inning met twee out gaf hij een vrije loop weg. Yuli Gurriel was de volgende slagman en hij zorgde voor een droomstart voor de Houston Astros door een homerun te slaan en zo kwam de thuisploeg op 3-0.

In de volgende innings die zou volgen kregen de New York Yankees steeds meer grip op de pitchers en in elke inning lagen er kansen voor de Yankees. Didi Gregorius kwam via een double op de honken, waarna Gary Sanchez de Nederlander over de thuisplaat sloeg. In de vierde inning kwam de uitploeg terug tot 3-2 na een homerun van Gio Urshela.

De Yankees bleven de kansen krijgen maar de Astros liepen uit naar een 4-2 voorsprong en tot en met de achtste inning bleef die voorsprong staan, waardoor de Astros wel heel dicht bij de World Series waren. Toch gaven de Yankees niet op en in de negende inning kwamen ze op gelijke hoogte via een homerun van DJ LeMahieu met Urshela.

Het publiek werd stil in Minute Maid Park, maar konden even lateralsnog volledig uit hun dak gaan, nadat Altuve in het slot van de negende inning de bal eruit sloeg en zo de Astros zeker van de World Series zijn.