Politie onderzoekt gewapende overval op pizzeria in Alkmaar

Een pizzeria aan de Vondelstraat in Alkmaar is zaterdagavond door twee mannen overvallen. De politie is op zoek naar getuigen. Rond 23.50 uur stapte een man de zaak binnen en richtte een op een vuurwapen gelijkend voorwerp op een medewerker. Even later kwam een tweede man de pizzeria binnen die ook een vuurwapen gelijkend voorwerp bij zich had.

De man die als eerste binnen kwam, deed vervolgens de deur dicht en de tweede overvaller klom over de balie en wees naar de kassa. De medewerker opende hierop de kassa. De man stopte een nog onbekend geldbedrag uit de kassalade in een tas en sprong daarna weer over de balie. Hierop sloegen beide overvallers op de vlucht in de richting van het Ruusbroechof. Daarna schakelde het slachtoffer de politie in en een zoekslag werd gemaakt. Het tweetal werd echter niet meer aangetroffen.

Dader één is een man met een normaal postuur, tussen de 1,70 en 1,80 meter lang, donkere huidskleur en hij was geheel in het donker gekleed, Dader twee was kleiner dan dader één, had een licht getinte huidskleur, is mogelijk van Aziatische afkomst en ook hij was geheel in het donker gekleed. De politie vraagt getuigen om contact op te nemen via 0900-8844 of via 0800-7000 voor Meld Misdaad Anoniem.