FOK! Wat een weer: regen in het zuidoosten

Welkom!  

Er lijkt nu toch echt een periode aan te komen waarin de neerslag verdwijnt, de zon meer ruimte krijgt en het vooral wat droger gaat worden. Er is nogal wat regen gevallen de laatste weken. Noord-Holland spant daarbij de kroon. Daar is de magische 200 mm overschreden. Eigenlijk is er in een groot deel van het land wel tegen de 100 mm gevallen, behalve in het zuidoosten. Kletsnat dus. Daar gaat dus verandering in komen.

Niet meteen vandaag en rmorgen. Een golvende storing trekt dan vanuit Frankrijk naar Duitsland toe en die zal een deel van ons land zeker een nat pak gaan bezorgen. In het noordwesten kunnen ze even gaan bijkomen na de waterval van de laatste weken.

Regen dus in het zuidoosten en die breid zich ook nog wat verder uit. Alleen de kustprovincies lijken (ik dus ook sakkerloot) droog te blijven. Ik heb eigenlijk nooit genoeg aan regen, dus ik zal moeten toekijken.   En daar baal ik dus best van. Bij dit alles wordt het een graad of 14. De wind draait naar het noordoosten toe, maar is niet sterk.

Maandag ook nog een grote regenkans, maar daarna is het helaas afgelopen met het feest.  

Fijne zondag!  


Meer weer op FOK!

De skyline van Rotterdam  (Foto: FOK! )
De skyline van Rotterdam (Foto: FOK! )

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.