MLB: New York Yankees brengen spanning terug in serie tegen Houston Astros

De New York Yankees hebben wat spanning teruggebracht in de American League Championship Series. Nadat de Yankees donderdagnacht in eigen ten onder gingen tegen de Houston Astros wonnen ze afgelopen nacht wel van de Astros, waardoor het nu 3-2 in het voordeel staat van de Houston Astros in de best-of-seven serie.

In de eerste inning kwam James Paxton meteen onder druk te staan. De starter van de New York Yankees kreeg direct een honkslag om zijn oren van George Springer. Later in de inning kwam Springer op het derde honk dankzij onder meer een passed ball. Op het moment dat Springer op het derde honk stond gooide Paxton ook nog een wild pitch, waardoor Springer kon scoren en 0-1 voor de Astros op het scorebord kwam. Daarna redde Paxton zich goed uit de eerste inning en liet Michael Bradley achter op het tweede honk, nadat hij daar was gekomen via een vrije loop.

Voor de Houston Astros kwam met Justin Verlander een van de twee sterwerpers in actie voor de Astros. Verlander kon goede cijfers neer leggen tegen de Yankees in de play-offs, maar toch kwam hij direct in de problemen. DJ LeMahieu sloeg op de tweede pitch van Verlander direct een homerun, waardoor het weer gelijk was.

Verlander leek daar dusdanig onder de indruk van te zijn, want daarna sloegen ook Aaron Judge (single) en Gleyber Torres (double) honkslagen, waardoor de tweede en derde honk bezet waren zonder iemand out. Het was een goede mogelijkheid om op voorsprong te komen en daarin zou de thuisploeg ook slagen. In eerste instantie ging Giancarlo Stanton uit met drie slag. Daarna kwam Aaron Hicks aan slag en hij profiteerde optimaal van het slechte begin van Verlander en sloeg de over de muren in het rechter outfield. Goed voor een 4-1 voorsprong.

Na de homerun herstelde Verlander zich goed. Hij kwam in de rest van de wedstrijd nooit meer in de problemen tegen de slagmensen van de Yankees en gooide uiteindelijk zeven innings en kreeg vijf honkslagen tegen, waarvan vier in de eerste inning.

Ook Paxton herstelde zich goed van zijn matige eerste inning. Gesteund met een 4-1 voorsprong wist hij die score te behouden tot en met de zesde inning, waarna hij eraf werd gehaald door zijn coach Aaron Boone. De bullpen moest het afmaken en slaagde bijna probleemloos in, alleen Tommy Kahle kwam lichtjes in de problemen. Die werden opgelost door Zach Britton, waarna Aroldis Chapman het afmaakte voor de Yankees en zo een game 6 afdwong.

Vannacht is die zesde game in Houston. De verwachting is dat de beide teams er een bullpen game van maken. Reliever Chad Green zal hoogstwaarschijnlijk starten bij de Yankees, zoals hij dat ook het reguliere seizoen zeer regelmatig heeft gedaan. Voor de Houston Astros is Jose Urquidy de waarschijnlijke starter.