Cricketers starten WK-kwalificatietoernooi T20 met zege op Kenia

Nederland heeft het openingsduel op het kwalificatietoernooi voor het WK Twenty20 gewonnen. In Dubai werd Kenia verslagen met dertig runs. 

Tobias Visée en Max O’Dowd hadden Nederland een goede start gegeven met 53 en 20 runs. Visée uit ging nam Ben Cooper het stokje over en liet het scorebord flink tikken. Uiteindelijk goed voor 36 runs. Toen Cooper en Ryan ten Doeschate snel na elkaar het veld moesten ruimen lag een mini-collapse op de loer, maar Pieter Seelaar, die O'Dowd verving, zorgde er samen met Roelof van der Merwe voor dat Nederland in de laatste vier overs nog veertig runs kon bijschrijven aan het totaal. Nederland kwam op 166 runs in totaal. 

Nadat Roelof van der Merwe de innings opende met spin namen de pacers Fred Klaassen, Paul van Meekeren, Timm van der Gugten en Brandon Glover direct het initiatief. Zij beperkten Kenia tot slechts 48 runs in de eerste tien overs waardoor het een zeer moeilijke opgave werd voor de Kenianen op de 166 runs te passeren. Ze kwamen nog behoorlijk ver, maar moesten genoegen nemen met slechts 136 runs. 

Er doen in totaal veertien landen mee aan het kwalificatietoernooi, verdeeld over twee groepen van zeven. Voor de groepswinnaars ligt direct een WK-ticket klaar. Voor de nummers twee, drie en vier wachten playoffs voor de overige vier tickets. Nederland speelt zaterdag tegen Namibië zijn tweede groepswedstrijd.