Haar over Maher: "Ik heb hem altijd een Ajax-speler gevonden en dat vind ik nog steeds"

Adam Maher neemt het aanstaande zaterdag met FC Utrecht op tegen zijn voormalige werkgever PSV. Martin Haar zag de middenvelder doorbreken bij AZ toen hij nog assistent-trainer was in Alkmaar. Hij heeft veel vertrouwen in Maher en ziet hem uiteindelijk alsnog de top bereiken, zo laat hij weten in een interview met De Telegraaf. Haar had niet verwacht dat Maher het niet zou redden in Eindhoven.

De inmiddels 26-jarige Maher maakte in de zomer van 2013 voor circa acht miljoen euro de overstap van AZ naar PSV. "In het seizoen dat Adam onder Gertjan Verbeek zijn debuut maakte, behoorde hij tot de absolute toptalenten van Nederland", zegt Haar in de krant. "Naar hem werd op dezelfde manier gekeken als nu naar Calvin Stengs, Myron Boadu en Teun Koopmeiners."

Haar sluit niet uit dat Maher via FC Utrecht alsnog een stap hogerop maakt. "Bij AZ heeft hij daar vorig jaar een heel goed begin mee gemaakt en die lijn moet hij nu doortrekken bij FC Utrecht", aldus Haar. "Het blijft toch een speler die technisch vaardig is en het spel goed ziet. Spelers zijn op hun 28e op hun best, dus hij heeft nog goede jaren voor zich. Waar hij het beste zou passen? Ik heb hem altijd een typische Ajax-speler gevonden en dat vind ik nog steeds."