2 jongeren neergestoken bij vechtpartijen in Rotterdam

Donderdagavond was het onrustig in Rotterdam Charlois. Groepen jongeren zochten elkaar op en zaten elkaar achterna. Op de Slinge, Asterlo en Schere vonden diverse vechtpartijen plaats. Op de Diepenhorst werd een jongen met een steekwond aangetroffen. Later meldde een andere jongen zichzelf met een steekwond bij een ziekenhuis. Voor de vechtpartijen zijn zes aanhoudingen verricht.

Groepen jongeren uit Charlois en IJsselmonde zochten elkaar donderdagavond meerdere keren op. Er werd gevochten in een tram en in een bus. In deze bus werd een bivakmuts, een mes en een hamer gevonden. Agenten die op de vechtpartijen afkwamen, hielden zes jongeren in de leeftijd van 14 tot 17 jaar aan.

Even later kwam de melding dat er op de Diepenhorst een jongen met een steekwond zou zitten. Een Mobiel Medisch Team kwam met de traumaheli om deze jongen te behandelen. Hij is daarna overgebracht naar het ziekenhuis. Nog later bleek zich een tweede jongen met een steekwond zich zelf gemeld te hebben in het ziekenhuis.

De politie onderzoekt hoe de jongens aan hun steekwonden zijn gekomen en sluit meer aanhoudingen niet uit. Het conflict tussen de jongeren uit Charlois en IJsselmonde is al langer gaande en bij politie bekend. Om die reden hebben agenten de afgelopen weken meerdere preventief fouilleeracties uitgevoerd. Daar zijn al meerdere keren messen bij gevonden. De politie is samen met het OM en gemeente in gesprek met ouders en scholen om de angel uit het conflict te krijgen.

De politie vraagt getuigen om contact op te nemen. Dat kan via 0900-8844 of 0800-7000 voor Meld Misdaad Anoniem. 

Een deel van de aangetroffen wapens (Afbeelding: Politie IJsselmonde)
Een deel van de aangetroffen wapens (Afbeelding: Politie IJsselmonde)