Tjalling van der Goot advocaat van verdachte moord Derk Wiersum

Tjalling van der Goot gaat de verdachte bijstaan die is aangehouden in de moordzaak op advocaat Derk Wiersum. Hij komt op de website van zijn advocatenkantoor Anker en Anker met een verklaring, want de zaak ligt erg gevoelig.

Wiersum, die kroongetuige Nabil B. bijstond in een zaak tegen voortvluchtig crimineel kopstuk Ridouan Taghi, werd op 18 september doodgeschoten in de buurt van zijn huis in Buitenveldert. Al eerder werd een broer van de kroongetuige vermoord. De moord op de Wiersum ging als een schok door Amsterdam en Nederland, omdat bleek hoe ver criminelen wilden gaan om de kroongetuige te weerhouden van een verklaring.

Van der Goot snapt dat de verdediging van de verdachte dan ook als pijnlijk kan worden ervaren. Hij zegt dat ook bij advocatenkantoor Anker en Anker iedereen geschokt is door de moord op Wiersum. Uit de verklaring:

"Ons kantoor is zich van de gevoeligheid van deze strafzaak terdege bewust. Maar juist in een democratische rechtstaat is het essentieel dat rechtshulp aan iedere verdachte gegarandeerd blijft. De verdediging wordt door ons kantoor (altijd) gevoerd zonder aanzien des persoons en ongeacht de aard en ernst van het verwijt. Onze cliënt is slechts verdachte. In een rechtsstaat is het een fundamenteel recht om als verdachte voor onschuldig te worden gehouden totdat de onafhankelijke rechter anders heeft geoordeeld."

De verdachte in de moordzaak zit in volledige beperking, dat betekent dat er inhoudelijk over de zaak geen uitspraken kan worden gedaan.