Politie onderzoekt plofkraak Bergen op Zoom

De politie is een onderzoek gestart nadat vermoedelijk twee personen een plofkraak hebben gepleegd op een geldautomaat aan de Zandstraat in Bergen op Zoom. De pinautomaat liep schade op. Het is nog onbekend of er iets is buitgemaakt.

Vannacht rond 03.35 uur kwamen er verschillende meldingen van omwonenden binnen dat er een harde knal werd gehoord. Het was al snel duidelijk dat het om een plofkraak ging bij een pinautomaat. Getuigen meldden dat er mogelijk twee daders op een scooter zijn weggereden.

De omgeving van de pinautomaat werd afgezet vanwege het onderzoek en de mogelijke gevaarszetting. Een explosievenexpert en forensische rechercheurs werden opgeroepen om de plaats delict te onderzoeken. 

Enkele getuigen meldden zich direct bij de politie. De politie wil graag in contact komen met mensen die de afgelopen tijd iets vreemds of verdachts hebben gezien bij de pinautomaat. Ook wil het team weten of er mensen zijn in de omgeving van de automaat die de verdachten hebben zien vluchten en daar misschien ook camerabeelden van hebben. Iedere tip is welkom al dan niet anoniem.

Getuigen kunnen zich melden via 0900-8844, 0800-7000 voor Meld Misdaad Anoniem, WhatsApp, of via het tipformulier op de website.