FOK! Wat een weer: wisselvallig

Het is aanvankelijk overwegend bewolkt en vooral in de oostelijke helft valt er van tijd tot tijd motregen. Van het westen uit wordt het droger en komt de zon in de loop van de ochtend af en toe tevoorschijn, toch kan er lokaal nog steeds een enkele bui voorkomen. In de tweede helft van de middag wordt de bewolking in het zuidoosten weer dikker en gaat het in Limburg, en later ook in het oosten opnieuw enige tijd regenen. Elders is er af en toe zon en is er kans op een bui. Komende avond is het half tot zwaar bewolkt en komen er verspreid over het land enkele buien voor. De middagtemperatuur komt uit rond 16°C bij een overwegend matige zuid- tot zuidwestelijke wind.

In de nacht naar vrijdag wisselen wolkenvelden en enkele opklaringen elkaar af. Plaatselijk komt een bui voor. De minimumtemperatuur ligt rond 11°C. De wind is zuidelijk en meest matig, in de kustgebieden mogelijk vrij krachtig.

Vrijdag overdag is het wisselend bewolkt en trekken van het westen uit van tijd tot tijd enkele buien over, mogelijk met onweer en kans op windstoten tot 60 km/uur. In de avond beperken de buien zich tot het westen, midden en noorden. De middagtemperatuur ligt rond 16°C. De wind is zuidwestelijk en is matig tot vrij krachtig, langs de kust krachtig 6 Bft, mogelijk enige tijd hard 7 Bft met in het noordwestelijk kustgebied kans op zware windstoten rond 75 km/uur. (Bron:KNMI)


Meer weer op FOK!

Wolken in Portugal
Wolken in Portugal

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.