MLB: Nationals voor het eerst naar de World Series

Washington Nationals heeft zich voor het eerst in de geschiedenis geplaatst voor de World Series. Nadat het de eerste drie wedstrijden had gewonnen wonnen ze ook afgelopen nacht de vierde game in eigen huis en schrijven daarmee de National League op hun naam.

De wedstrijd leek al na één inning gespeeld te zijn. In de eerste inning scoorde de Washington Nationals maar liefst zeven runs. Trea Turner kwam als eerste op de honken, waarna teamgenoot Adam Eaton direct een tweehonkslag sloeg. De St. Louis Cardinals zaten meteen in de problemen en die zouden alleen nog veel erger worden. Via een sacrifice fly kwam de thuisploeg op 1-0 en snel daarna werd het 2-0 na een double van Juan Soto.

Voor Dakota Hudson, de startende werper van de St. Louis Cardinals, leek er een einde te komen aan de inning nadat Ryan Zimmerman in een mogelijk dubbelspel sloeg, maar op de aangooi op de tweede honk ging het mis. Kolten Wong liet de bal uit zijn handschoen glippen, waardoor opeens alle honken waren bezet met maar één man uit. Uiteindelijk zouden de Nationals uitlopen naar een 7-0 voorsprong in de eerste inning.

Nadat Yadier Molina via een homerun iets had teruggedaan namens St. Louis Cardinals in de vierde inning leken de Cardinals in de vijfde inning terug te komen in de wedstrijd. Door een honkslag van Wong en walks voor Harrison Bader en Dexter Fowler liepen de honken vol met nog geen man uit. Ondanks dat Starter Patrick Corbin in de problemen was gekomen mocht hij toch blijven staan, maar in eerste instantie werd dat geen succes. Na een groundout voor Tommy Edman wist Harrison Bader te scoren en na een twee honkslag van Jose Martinez kwamen de Cardinals terug tot 7-4 en er gloorde weer wat hoop. Die hoop was echter snel weg nadat Corbin twee keer drie slag gooide en uit de problemen kwam.

Daarna was de avond voor Corbin wel over en was het de beurt aan de bullpen en die wisten te voorkomen dat de Cardinals helemaal terug kwamen in de wedstrijd en daardoor staan de Washington Nationals voor het eerst in de World Series.

De tegenstander in de World Series is nog niet bekend. Afgelopen nacht hebben de Houston Astros wel een goede stap neergezet door de derde wedstrijd tegen de New York Yankees te winnen in New York. Vanaf de eerste inning stonden de Astros al met 1-0 voor en in de tweede inning verdubbelde ze de score. Allebei de runs kwamen tot stand via homeruns.

Gerrit Cole was weer eens belangrijk voor de Houston Astros. De werper had de volledige slagploeg van de Yankees onder controle en gooide zeven innings. Op het moment dat de starter eraf ging stonden de Astros al met 4-0 voor. In de achtste inning deden de Yankees nog iets terug, maar verder kwamen ze niet, waardoor de Astros in de serie met 2-1 voorstaan.