MLB: Nationals hard op weg naar World Series na nieuwe winst tegen de Cardinals

De Washington Nationals hebben ook game 3 in de best-of-seven serie gewonnen en staan daarmee dicht bij de World Series. Net zoals in de eerste twee games was de pitching van de Nationals weer dik op orde.

Na sterke optredens van Anibal Sanchez en Max Scherzer was het afgelopen nacht de beurt aan Stephen Strasburg. De werper had in de serie tegen de Los Angeles Dodgers al indruk gemaakt en afgelopen nacht was de 31-jarige weer uitstekend op dreef. Strasburg zou uiteindelijk zeven innings gooien en kreeg in de zevende inning één run tegen. In totaal gooide hij twaalf keer drie slag.

Op het moment dat Strasburg werd vervangen stonden de Washington Nationals al met 8-1 voor. Vooral in de derde inning liepen de Nationals weg bij St. Louis Cardinals. Daarin scoorde ze maar liefst vier runs onder meer dankzij uitblinker Howie Kendrick. De tweede honkman sloeg deze wedstrijd maar liefst drie doubles en daarmee was hij goed voor drie RBI's.

Ook Anthony Rendon, Ryan Zimmerman en Victor Robles waren succesvol aan slag. De laatste sloeg in de zesde inning de 7-0 op het scorebord via een homerun. Uiteindelijk werd het 8-1 voor de Nationals tegen de St. Louis Cardinals.

Aankomende nacht kan Washington Nationals in eigen huis zich als eerste team plaatsen voor de World Series. De Cardinals hopen op hun beurt dat ze de serie nog kunnen verlengen, maar dan moeten er wel meer runs op het scorebord komen, want in drie games hebben de St. Louis Cardinals tot nu maar twee runs gescoord.