Divinity: Fallen Heroes voor onbepaalde tijd uitgesteld

Het Belgische Larian Studios heeft bekendgemaakt dat hun spin-off Divinity: Fallen Heroes voor onbepaalde tijd is uitgesteld. De game zou het verhaal van Divinity: Original Sin 2 voortzetten, maar wegens een gebrek aan tijd en middelen is er nu een officiële stop in ontwikkeling ingelast.

Geheel onverwachts en als zeer aangename verrassing liet de Belgische ontwikkelaar Larian Studios in maart van dit jaar via een trailer weten dat er een vervolg aan zit te komen op Divinity: Original Sin II. Divinity: Fallen Heroes had nog geen releasedatum, maar in een verklaring van Larian die vandaag op hun forum verscheen is te lezen dat de game volgende maand eigenlijk al uit had moeten komen.

"Het is duidelijk geworden dat deze game veel langere ontwikkeltijd nodig heeft om het tot een volwaardig product te maken. Voorlopig zullen wij [Larian] ons focussen op de ontwikkeling van Baldur's Gate 3, en onze partners bij Logic Artists verleggen hun aandacht voorlopig naar hun eigen Expeditions-games. Onze excuses aan Divinity-fans, die voor onbepaalde tijd zullen moeten wachten".

Of de game er uiteindelijk wel komt wordt niet helemaal duidelijk in de verklaring. Larian geeft verder aan zeer binnenkort met nieuws te komen omtrent Baldur's Gate 3.