Agente in vrije tijd mishandeld

Op zondag 13 oktober zijn een politievrouw in vrije tijd en haar man mishandeld op het moment dat zij een verdachte van winkeldiefstal aanspraken. De politie is een onderzoek gestart en is op zoek naar getuigen.

De vrouw was met haar gezin rond 17:40 uur boodschappen aan het doen bij een supermarkt aan het Marktplein in Borne toen ze een onbekende man spullen uit het schap in een tas zag stoppen. Ze informeerde een winkelmedewerker hier over. Deze gaf aan te willen wachten met aanhouden van de verdachte, totdat hij de kassa’s was gepasseerd. De vrouw verliet daarop met haar gezin de winkel en wachtte buiten met het idee de medewerkers te helpen als het nodig zou zijn.

Agressief
De agente in vrije tijd en haar partner zagen vervolgens de man de winkel uitkomen. Achter hem liep winkelpersoneel te zwaaien. Ze dachten dat de verdachte zich uit de voeten wilde maken waarop zij de man aanspraken. De man reageerde agressief en er ontstond een schermutseling. De vrouw raakte even buiten kennis toen zij als gevolg van de schermutseling hard op de grond terecht kwam. De partner van de agente liep lichte verwondingen op.

Getuigenoproep
Nadat de mishandeling had plaatsgevonden zagen getuigen de verdachte weglopen in de richting van de Hofstraat. In die omgeving stapte hij in een auto en reed weg. De politie is een onderzoek gestart en zoekt getuigen. Van de verdachte is het volgende signalement bekend. Het gaat om een donker getinte man van ongeveer 1.90 meter lang en een atletisch sportschool type.

Hij droeg een zwarte trainingsbroek en zwart trainingsjack, een pet (zwart of donkerblauw, met goudkleurige sticker). Hij had een zwarte sporttas bij zich en sprak goed Nederlands. De politie vraagt getuigen contact op te nemen via 0900-8844 of 0800-7000 voor Meld Misdaad Anoniem.