FOK! Wat een weer: het regent weer, keer op keer

Hallo!  

Na een weekje afwezigheid ben ik weer op het nest gearriveerd. Ik zat in Drenthe. Het weer was er de afgelopen week erg somber. Alleen op donderdagochtend scheen even de zon. Voor de rest lagen storingen steeds in de buurt, waardoor het alleen maar bewolkt was. Er viel af en toe wat regen, maar geen echte stortbuien zoals die in het westen wel waren geweest. 

Wat heb ik daar gedaan? Vooral uitgerust. Het boodschappen doen liet ik aan de anderen over, want als ik ergens een hekel aan heb, dan is het wel met z'n allen een uur in de supermarkt rond te hangen. Ik vind het in mijn eentje al verschrikkelijk, dus laat staan voor 4 man. Dan ben je wel een uur bezig. Ik hou sowieso al helemaal niet van winkelen, dus die portie gaf ik gaarne aan Fikkie. Zij deden de boodschappen, terwijl ik lekker genoot van het bubbelbad. Vooruit, ik zorgde voor de afwas. 

Via het thuisfront vernam ik dat het in Haarlem aardig nat is geweest, ook met onweer. Dat moest ik helaas missen. In ieder geval een rustig en gezellig weekje gehad, dus we kunnen er weer even tegen.

Terug naar het heden. Er trokken gisteren diverse buien over het land. Het zwaarste buiencomplex trok bij IJmuiden het land op om via Noord-Holland naar Friesland en de Wadden te koersen. Dat was echt een zware onweersbui. Momenteel is die weg aan het trekken. In het zuiden van het land was het echter droog en liep het kwik nog op tot 23 graden in Maastricht. Een heerlijke dag dus daar.

Vandaag neemt de bewolking alweer snel toe, en dat wordt gevolgd door regen. We krijgen dan een regenachtige middag voorgeschoteld. Later op de dag klaart het misschien nog even op, maar ook dan kan er nog een bui vallen. Het wordt minder warm dan de afgelopen dagen met maxima rond de 17 graden. De wind draait naar het zuidwesten is matig tot krachtig.

Tot ziens!  


Meer weer op FOK!

Drentse Boom (Foto: Stephan5)
Drentse boom. (Foto: Stephan5) 

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.