MLB: Nationals winnen eerste wedstrijd in NLCS na ijzersterk optreden van Sanchez

Washington Nationals heeft de eerste wedstrijd in de National League Championship Series gewonnen van de St. Louis Cardinals gewonnen. Het werd 0-2 voor de Nationals.

De division series hadden hun tol geëist, waardoor beide ploegen niet met hun sterwerpers in de eerste game van start konden gaan, maar ook de mindere werpers op papier stonden hun mannetje in het eerste duel van de Championship Series.

Vooral Anibal Sanchez was in uitermate goede doen. De starter van de Washington Nationals flirtte even met een no-hitter, want pas diep in de achtste inning kreeg de 35-jarige pitcher zijn eerste honkslag tegen. Het was ook meteen het einde voor de pitcher. Op het moment dat hij vervangen werd stond zijn ploeg al op een 2-0 voorsprong, waarna de closer Sean Doolittle het perfect afmaakte voor zijn team.

Voor de runs was opnieuw Howie Kendrick belangrijk. De tweede honkman was met zijn grandslam homerun verantwoordelijk voor de uitschakeling van de Los Angeles Dodgers en afgelopen nacht had hij een groot aandeel in de beide runs van de Washington Nationals. Bij de 1-0 kwam hij over de thuisplaat naar een twee honkslag van Yan Gomes. In de zevende inning sloeg hij de tweede run na een single waarop Adam Eaton wist te scoren.

Aankomende avond staat het tweede duel op de planning. Dan speelt St. Louis Cardinals opnieuw thuis tegen Washington Nationals. Bij de thuisploeg is Adam Wainwright de startende werper, terwijl bij de Nationals hun 'ace' Max Scherzer aan de wedstrijd gaat beginnen.