Politie over lachgas in het verkeer: 'knotsknettergek en compleet bezopen'

De politie doet vandaag een oproep aan automobilisten die lachgas gebruiken in het verkeer: "Doe het niet, het is levensgevaarlijk."

Het is een reactie op een ongeluk van vannacht. Op het Mosplein in Amsterdam-Noord botste een automobilist tegen een reclamezuil. Direct na het ongeluk zagen getuigen dat de bestuurder en de passagier van plek ruilden. Daarna haalde de bestuurder twee lachgastanks uit zijn auto, en zette die ergens anders neer. De politie vond ze alsnog op de plek van het ongeluk.

Compleet bezopen
"Voor ons is het glashelder. Het is knotsknettergek en compleet bezopen als je met lachgas achter het stuur kruipt. Het is ook levensgevaarlijk", aldus politiewoordvoerder Jelmer Geerds. "Je brengt niet alleen je eigen veiligheid in gevaar, maar ook die van andere mensen die in de auto zitten en andere weggebruikers. Je bent mogelijk niet verzekerd als je een ongeluk krijgt. We hebben eigenlijk maar een oproep: doe het niet."

Het ongeluk van vannacht is al het tweede ongeluk deze week waarbij lachgas in het spel is. Afgelopen zondag veroorzaakte een automobilist onder invloed van lachgas een ongeluk in de Coentunnel. De bestuurders van de auto's en de passagier zijn aangehouden door de politie.