MLB: Houston Astros dankzij geweldige Cole naar ALCS

De Houston Astros hebben in de beslissende wedstrijd in de American League Division Series gewonnen en treft nu de New York Yankees, die al een aantal dagen zeker zijn, in de American League Championship Series.

Houston Astros hadden de eerste twee thuisgames makkelijk gewonnen tegen de Tampa Bay Rays, maar de wildcardwinnaars knokte zich sterk terug in de serie, waardoor een beslissende vijfde game nodig was. Die werd weer gespeeld in het stadion van de Houston Astros.

Voor de Houston Astros begon Gerrit Cole als startende werper. De ace van de Astros liet wederom zijn klasse zien en de Tampa Bay Rays hadden geen kans tegen het sterke werpen van Cole. De 29-jarige werper gooide acht innings en in die acht innings kreeg hij maar twee honkslagen tegen, waaronder een homerun van Eric Sogard, maar op dat moment stonden de Houston Astros al met 4-0 voor.

Want de Houston Astros waren uitstekend van start gegaan. De thuisploeg scoorde in de eerste inning maar liefst vier runs en de zege kwam door het sterke werpen van Cole ook nooit in de problemen. In de achtste inning liep de kampioen van 2017 uit naar een 6-1 voorsprong en zijn zeker van de een plaats in de American League Championship Series.

Daarin treft het de New York Yankees. De eerste wedstrijd tussen de twee beste teams in het reguliere seizoen staat zaterdagnacht op het programma. Om 02:08 uur Nederlandse tijd zal zeer waarschijnlijk Zack Greinke de wedstrijd openen en voor de Yankees zal James Paxton waarschijnlijk de startende werper zijn.