'Ministerie is Haga Lyceum geen extra geld verschuldigd'

Het ministerie van Onderwijs hoeft voorlopig geen extra geld over te maken naar het in geldnood verkerende Cornelius Haga Lyceum in Amsterdam. Dat heeft de rechter vandaag bepaald in een kort geding dat vorige week werd door de school werd aangespannen.

Dat meldt de Telegraaf. De islamitische school heeft onlangs 20 nieuwe docenten aangenomen om de 170 nieuwe leerlingen te onderwijzen. De school spande een kort geding aan omdat het ministerie te traag zou zijn met overmaken van het geld, waarmee de salarissen van die leraren betaald moeten worden.

Wouter Pors, advocaat van het Haga Lyceum, wees de rechtbank tijdens de zitting eerder deze week op een toezegging van onderwijsuitvoeringsorganisatie DUO, dat de eerste betaling op 23 oktober zou worden overgemaakt. Minister Slob liet echter op 1 oktober per brief weten dat hij 6 maanden de tijd heeft om de aanvullende bekostiging te doen. Dat zou betekenen dat de school de leraren tot die tijd niet kan uitbetalen.

De rechter zegt volgens Pors dat de overheid niet verplicht is de betaling binnenkort over te maken, omdat er geen sprake zou zijn van een besluit door DUO.