FOK! Wat een weer: voor de verandering regen

Vandaag is er veel bewolking en zijn er perioden met regen. In het zuidoosten is het overwegend droog. Met name in het noorden en westen kan het van tijd tot tijd flink doorregenen met in totaal op meerdere plaatsen 20-30 mm neerslag, lokaal mogelijk 40 mm. In de avond wordt het droger, maar later bereikt een actieve buienlijn het noordwesten. De maximumtemperatuur ligt rond 15°C. De zuidwestenwind is matig tot vrij krachtig, langs de kust en op het IJsselmeer krachtig tot hard, 6 tot 7 Bft. In de loop van de middag en 's avonds neemt de wind langs de noordwestkust toe naar stormachtig, 8 Bft, met zware windstoten van 75-90 km/uur.

In de nacht van vrijdag op zaterdag is het vrijwel overal bewolkt. Vooral in de noordwestelijke helft zijn er perioden met regen. In het zuidoosten blijft het droog met enkele opklaringen. De minimumtemperatuur ligt rond 13°C. De zuidwestelijke wind neemt af naar zwak tot matig, aan de kust is de wind nog af en toe vrij krachtig.

Zaterdagochtend begint waarschijnlijk op de meeste plaatsen regenachtig. De regen neemt overdag geleidelijk wel in activiteit af, maar het blijft bewolkt. In het zuidoosten blijft het droog en mogelijk komt daar de zon af en toe tevoorschijn. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 13°C in het noorden tot 18°C in Limburg. Er staat een zwakke tot matige zuidwestelijke wind. In het noordelijk kustgebied is de wind af en toe vrij krachtig. In de avond draait de wind naar een richting tussen zuid en oost.

Zondag warm met op veel plaatsen 20°C of hoger maar ook enkele buien. Daarna temperaturen dalend richting 15°C en halverwege volgende week tijdelijk droger met wat meer zon. (Bron:KNMI)


Meer weer op FOK!

Uitzicht over Rotterdam vanaf de Euromast  (Foto: De dochter van DJMO )
Uitzicht over Rotterdam vanaf de Euromast (Foto: De dochter van DJMO )

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.