MLB: Washington Nationals via grandslam in tiende inning naar NLCS

Waar de beslissingswedstrijd in de andere National League Division Series al na een halve inning beslist was, hadden de Washington Nationals en de Los Angeles Dodgers in hun Game 5 zelfs extra innings nodig. Via een grandslam homerun van Howie Kendrick wonnen de Nationals met 7-3 van de Los Angeles Dodgers.

De Dodgers gingen super van start in game 5. Na twee innings stond de thuisploeg met 3-0 voor. Walker Buehler, de startende werper van de Dodgers, maakte indruk. De 25-jarige werper kreeg pas in de zesde inning zijn eerste run tegen, maar op dat moment was er nog weinig aan de hand voor zijn team. In de zevende inning kwam Beuhler lichtjes in de problemen, maar Clayton Kershaw gooide via een sterke strikeout de Dodgers uit de problemen. Waar de 'ace' van de Dodgers nog zo scherp oogde in de zevende inning kwam hij in de achtste inning direct in de problemen. In de achtste inning sloeg Anthony Rendon direct een homerun en in de volgende slagbeurt sloeg ook Juan Soto de bal het stadion uit, waardoor het weer gelijk was. Kershaw werd bedankt en vervangen door Kenta Maeda, die wel goed door de achtste inning kwam.

Daarna gaf Los Angeles Dodgers manager Dave Roberts de bal aan Joe Kelly. De reliever van de Dodgers kwam probleemloos de negende inning door, maar mocht verrassend genoeg ook de tiende inning beginnen en daar ging het volledig fout voor het team van Roberts. Al snel liepen de honken vol voor de Washington Nationals, maar Kelly mocht blijven staan en dat zouden ze ook weten in Los Angeles. Howie Kendrick, die een ongelukkige serie speelde met een aantal veldfouten, sloeg de tribunes goed voor een grandslam. Ondanks de homerun mocht ook Kelly de volgende slagman ontvangen, die ook een honkslag sloeg. Daarna mocht eindelijk Kenley Jansen het veld in en kwam zonder honkslagen de tiende inning door, maar toen was het leed al geleden voor de Dodgers.

Voor de gelijkmakende inning werd closer Sean Doolittle in het veld gestuurd en hij kwam niet in de problemen, waardoor de Washington Nationals het in de National League Champions Series mogen opnemen tegen de St. Louis Cardinals.