Gevonden geheugenkaartje bevat beelden gruwelijke moord

Politieagenten in Alaska beschuldigden een man van moord nadat schokkende video's op een geheugenkaart waren gevonden waarin de verdachte een vrouw zou hebben aangevallen en vermoord. Overblijfselen van de vrouw waren onlangs in de buurt van een snelweg ontdekt. De 48-jarige Zuid-Afrikaan Brian Steven Smith werd op Ted Stevens International Airport gearresteerd nadat onderzoek hem aan de misdaad had gekoppeld.

Op 30 september belde iemand met de politie van Anchorage die beweerde "een SD-kaart met een video van een moord" te hebben. De beller vertelde de politie dat de geheugenkaart in een woonwijk midden op straat werd gevonden.

Bij het onderzoeken van de kaart zei de politie dat deze "verschillende video's bevatte die de mishandeling en daaropvolgende moord op een volwassen vrouw leken te tonen" en er werd een onderzoek geopend. Op 2 oktober vonden politieagenten uiteindelijk menselijke resten aan de kant van een snelweg.

Onderzoekers geloven dat de gevonden overblijfselen langs de snelweg toebehoren aan de vrouw die in de video's werd vermoord. Ze geloven dat Smith haar begin september in een hotel heeft vermoord en dat hij de foto's en video's zelf heeft opgenomen. Het is nog onduidelijk wie de gevonden vrouw is en hoe ze precies is gestorven, maar de autoriteiten proberen haar te identificeren en de doodsoorzaak te achterhalen.

Er staan 39 afbeeldingen en 12 video's op de kaart. De video's laten zien dat de vrouw wordt gewurgd en in één video zegt een man "Sterf nu eens..." Foto's tonen de vrouw  onder een deken op een lobby trolly naast een vrachtwagen en in een vrachtwagen.

Agenten die de video's en foto's hebben beoordeeld zeiden dat ze Smith uit een ander onderzoek herinnerden en ontdekten dat hij zich begin september had ingeschreven in een hotel met tapijt dat overeenkomt met het tapijt dat in de beelden te zien is. De politie wilde verder niet ingaan waarom Smith onderzocht werd.


Bryan Steven Smith (Bron: YouTube)