De politie onderzoekt een plofkraak in Spijkenisse

Twee harde knallen, glasgerinkel en een flinke ravage. Dat waren de ‘ingrediënten’ van een roerig nachtje in Spijkenisse. Om ongeveer 03.55 uur werd de Lenteakker opgeschrikt door een harde knal en glasgerinkel. Er bleek een pinautomaat van de ABN-AMRO te zijn opgeblazen, kennelijk met de bedoeling deze leeg te halen. Deze geldautomaat was bevestigd tussen twee panden, een dierenkliniek en een (leegstaande) kapsalon. Beide panden liepen grote schade op.

Ontruiming
Boven de geldautomaat zijn appartementen gevestigd. De bewoners van vijf van deze panden moesten hun woning tijdelijk verlaten, maar zijn inmiddels weer terug. In de woningen is lichte schade geconstateerd. Getuigen hebben gezien dat na de plofkraak twee mannen op een donkere scooter zijn weggereden in de richting van de Zomerakker. De politie heeft uiteraard direct een groot onderzoek ingesteld, maar de mannen niet meer gevonden.

Getuigen
De politie heeft sporen veilig gesteld en doet onderzoek naar de aanwezigheid van mogelijke camerabeelden, maar informatie van getuigen zou meer dan welkom zijn. De politie vraagt getuigen contact op te nemen via 0900-8844 of via 0800-7000 voor Meld Misdaad Anoniem.