FOK! Wat een weer: herfst

Vanochtend komen er enkele buien voor, maar vanmiddag wordt het van het westen uit geleidelijk droog. Tussendoor is de zon ook te zien. In de avond neemt de bewolking weer toe en kan er vooral in het westen en noorden van het land regen vallen. De maximumtemperatuur ligt rond 15°C en de zuidwestenwind is matig, vlak aan zee en op het IJsselmeer (vrij) krachtig uit het westen. In de avond neemt de wind langs de kust toe naar krachtig tot hard, 6 tot 7 Bft.

Komende nacht gaat het harder regenen, in het zuidoosten blijft het echter droog met een enkele opklaring. De minimumtemperatuur ligt rond 12°C. De zuidwestenwind is matig boven land, langs de kust hard, 7 Bft. Daar kunnen (zware) windstoten tot 75 km/uur voorkomen.

Vrijdag overdag is er veel bewolking en zijn er perioden met regen, in het zuidoosten is het waarschijnlijk droog met een spaarzame opklaring. Met name in het noorden en westen kan het van tijd tot tijd stevig doorregenen met in totaal mogelijk 20-30 mm neerslag. In de avond wordt het droger, maar later kan een actieve buienlijn het noordwesten bereiken. De maximumtemperatuur ligt rond 15°C. De zuidwestenwind is matig tot vrij krachtig, langs de kust en op het IJsselmeer krachtig tot hard, 6 tot 7 Bft. In de loop van de middag en 's avonds neemt de wind langs de noordwestkust toe naar stormachtig, 8 Bft, met zware windstoten van 75-90 km/uur.

In het weekend regen of enkele buien, maar op zondag warm met op veel plaatsen 20°C of hoger. Daarna temperaturen dalend richting de normale waarden en afnemende neerslagkansen.(Bron:KNMI)


Meer weer op FOK!

Uitzicht over Rotterdam vanaf de Euromast  (Foto: De dochter van DJMO )
Uitzicht over Rotterdam vanaf de Euromast (Foto: De dochter van DJMO )

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.