Videoverslag demonstratie Animal Rights voor de Zandvoortse damherten

Vanmiddag vond in Zandvoort aan Zee een demonstratie plaats van Animal Rights. Ze willen dat de provincie Noord-Holland de toestemming om duizenden damherten af te schieten intrekt. De organisatie is van mening dat afschieten averechts werkt en de populatie juist doet toenemen. Door het afschieten van de volwassen damherten zullen de resterende dieren meer en sneller gaan paren om de populatie in stand te houden. 

Lees ook: Animal Rights organiseert demonstratie tegen massaslachting damherten

De actievoerders verzamelden zich vanaf 13:00 uur op het stationsplein voor het station. Na een korte toespraak liep het gezelschap via de boulevard naar de parkeerplaats Zuid, waar Susan Hartland (directeur Animal Rights), Fabian Zoon (PvdD) en Hans Bouma (dichter en theoloog) een toespraak hielden. Hierna begaf de stoet zich naar het gemeentehuis, alwaar de nieuwbakken burgemeester van Zandvoort, Niek Meijer, een symbolisch gewei kreeg overhandigd.

De mars eindigde op het stationsplein, daar waar ze ook vertrokken. Hier kreeg de Zandvoortse dierenambulance nog een envelop overhandigd, met daarin een cheque van 1000 euro, voor het werk dat ze doen. Dit bedrag was ingezameld door Animal Rights. FOK! was erbij en legde de verschillende momenten vast op video.