Allegaert snelste in Tour de l'Eurométropole, Hodeg komt zwaar ten val in laatste bocht

Piet Allegaert heeft de Tour de l'Eurométropole gewonnen. De De 24-jarige Belg van Topsport Vlaanderen-Baloise won de sprint van een selecte kopgroep, voor Florian Sénéchal en Jasper Stuyven. Topfavoriet Alvaro Hodeg, die donderdag nog de Sparkassen Münsterland Giro won, kwam in de laatste bocht zwaar ten val en hij werd afgevoerd naar het ziekenhuis.

Mads Pedersen kwam voor het eerst aan de start in zijn wereldkampioentrui, alleen halverwege de wedstrijd gaf de Deen op met een verkoudheid.

De wedstrijd werd stevig in handen genomen door Deceuninck-Quick Step. De Belgische ploeg zorgde er uiteindelijk voor dat een groep van een dertigtal renners gingen strijden voor de zege in België. Met Hodeg had Deceuninck-Quick Step ook nog eens de snelste man mee in de kopgroep.

De kopgroep mocht gaan sprinten voor de zege, maar dat moest uiteindelijk zonder Hodeg. De Colombiaanse sprinter kwam in de laatste bocht hard in aanraking met de dranghekken en moest worden afgevoerd naar het ziekenhuis. Toch ging de zege nog bijna naar Deceuninck-Quick Step, maar in de sprint was Allegaert, die einde contract is bij Topsport Vlaanderen-Baloise, was net wat sneller dan Sénéchal. Styuven legde beslag op de derde plaats.