Nieuw te streamen in oktober

Oktober is horrormaand, al is het alleen maar omdat de maand sluit met Halloween. Maar wat doen de streamingdiensten met het gebruik van horrorliefhebbers om daar deze maand toch ietsje meer van te kijken dan in de rest van het jaar?

Netflix

De maand werd door Netflix ingeluid door de remake van A Nightmare on Elm Street, met Jackie Earle Haley als Freddy Krueger, beschikbaar te maken. Niet zo goed als het origineel natuurlijk, maar het telt wel mee als horror. Ook andere horrorfilms worden deze maand beschikbaar, zoals Dawn of the Dead, The Purge, Jaws (allen 11 oktober) en Escape Room (28 oktober). Daarnaast worden op seriegebied seizoen 9 van The Walking Dead (9 oktober) en seizoen 2 van Haunted (11 oktober) toegevoegd.

Naast horror heeft Netflix gelukkig ook nog ander nieuws te bieden, zoals de comedy Living With Yourself (18 oktober), met Paul Rudd in een dubbelrol, of de Breaking Bad-spinoff film El Camino (11 oktober), waarin Aaron Paul terugkeert in de rol van Jesse Pinkman. Vanaf 4 oktober is het vijfde seizoen van Peaky Blinders te zien en op 30 oktober het tweede seizoen van Pose. Riverdale-fans kunnen vanaf 10 oktober weer wekelijks nieuwe afleveringen verwachten, nadat ze in de VS op tv zijn uitgezonden.

Mis je nog iets? Voeg het toe in de reacties of in het Netflix-topic op het forum.

Amazon Prime Video

Prime Video voegt niet vreselijk veel toe, deze maand, maar wat eruit springt zijn het nieuwe seizoen van Goliath (morgen, 4 oktober, het vierde seizoen) en de nieuwe serie Modern Love.

Modern Love (18 oktober) is gebaseerd op de populaire gelijknamige column in The New York Times. Elke aflevering van deze nieuwe komische reeks onderzoekt de liefde in al zijn complexe en geweldige gedaantes. De episodes - die elk een halfuur duren - staan los van elkaar en brengen de beste verhalen uit de column tot leven met een sterrencast (o.a. Tina Fey, Olivia Cooke, Andy Garcia, Anne Hathaway, Dev Patel en Andrew Scott).

FOK!kers die hun ontdekkingen op Prime Video willen bespreken doen dat in het daarvoor bestemde topic op het forum.

Ziggo Movies & Series

Ziggo, als HBO-uitbater, is zelf verdacht stil over het feit dat Damon Lindelofs Watchmen deze maand van start gaat, maar fans van Alan Moore en Dave Gibbons’ boek of wellicht Zack Snyders film hebben 20 oktober natuurlijk al in hun kalender staan. De serie speelt zich af “na het boek” in hetzelfde universum, maar Lindelof noemt het zelf niet een vervolg óp het boek. Wat het wel is, kunnen we straks zelf gaan zien.

Ook in oktober op HBO en dus bij Ziggo: het laatste seizoen van Silicon Valley, de comedy over softwarebouwers in het hart van de Amerikaanse techsector. Te zien vanaf 27 oktober.

Videoland

Interessante toevoegingen op Videoland zijn deze maand het tweede seizoen van Meisje van Plezier (17 oktober) en het tweede seizoen van Killing Eve (11 oktober). Verder kun je vanaf 4 oktober Four Weddings and a Funeral nog eens bekijken, of vanaf 7 oktober veertien seizoenen van Criminal Minds beginnen te bingewatchen. Er is ook, als voorbereiding op het winterseizoen, een enorme lijst kerstfilms toegevoegd, dus wie nu al aan het aftellen is tot de feestdagen kan zich alvast warmen aan het haardvuur dat Videoland heet.

FOK!kers die over Videoland-series en -films willen praten doen dat in het Videoland Unlimited-topic.

Disney+

De streamingdienst van Disney werd afgelopen maand ineens opengegooid voor Nederlandse consumenten. Hierop zijn, tot de officiële lancering op 12 november, gratis al 5000 films en tv-series te zien. Dit aanbod wordt in november nog uitgebreid maar omdat het tot die tijd nog gaat om een betatest, verwachten we in oktober niet veel nieuws.

Na het initieel publiceren van dit bericht maakte Disney bekend dat de Disney+-betatesters vanaf zondag 13 oktober Captain Marvel kunnen streamen.

De eerste ervaringen met Disney+ worden al uitgebreid besproken op het forum.

Mis je een streamingdienst in dit overzicht? Laat het ons weten in een reactie!

Update 7 oktober: bericht uitgebreid met een Disney+-titel op 13 oktober.