Mexicaanse investeerder wil niet vertrekken bij Roda JC

Ondanks de onrust omtrent zijn persoon wil Mauricio Garcia de la Vega niet vertrekken bij Roda JC. Afgelopen vrijdag tijdens het duel met De Graafschap werd hij door eigen supporters uit het stadion gezet. Volgens deze supporters komt de Mexicaan zijn financiële beloftes niet na. Ook meldde het kantoorpersoneel zich afgelopen maandag massaal ziek.

De Mexicaan weet naar eigen zeggen niet waarom supporters hem weg willen hebben en spreekt van een samenzwering. Ook zegt hij zich bedreigd te voelen door de supporters.

Volgens Garcia de la Vega heeft hij nog geen geld geïnvesteerd in de Limburgse club omdat hij op goedkeuring van de KNVB wacht. Pas bij goedkeuring is hij formeel eigenaar en wil hij geld investeren. “Anders steek ik hier veel geld in, en ben ik dat kwijt als de KNVB me geen licentie geeft”, aldus de Mexicaan. Inmiddels heeft hij wel namens Roda een lening van 150.000 euro afgesloten om betalingen te kunnen verrichten.

De ziekmelding van het kantoorpersoneel op maandag vindt hij onbegrijpelijk: “Ik lijk wel de enige in dit gebouw die nog werkt.”

Geruchten dat hij voor een 250.000 euro wil vertrekken in Kerkrade ontkende hij, al voegde hij wel toe: “We kunnen over alles spreken.”

Mauricio Garcia de la Vega toen hij afgelopen weekend uit het stadion werd gezet door Roda JC-fans (Pro Shots / Henk Korzelius)
Mauricio Garcia de la Vega toen hij afgelopen weekend uit het stadion werd gezet door Roda JC-fans (Pro Shots / Henk Korzelius)