Antifa blokkeert zebrapad voor bejaard stel

De brute extreem-linkse organisatie Antifa toonde dit weekend weer eens zijn ware kleuren, nadat verschillende leden van de organisatie een ouder echtpaar het zebrapad blokkeerden. Dit stoere akkefietje gebeurde tijdens een protest bij het Mohawk College in Ontario, Canada.

Een oudere vrouw met een rollator staat naast haar man en probeert over te steken, terwijl een horde van Antifa-sukkels herhaaldelijk roepen "Nazi-tuig van onze straten af." Op een gegeven moment wanneer de, tevens bejaarde, echtgenoot het opgewonden Antifa-vrouwtje probeert te kalmeren, schreeuwt ze direct "Raak me verdomme niet aan!!"

Antifa probeerde, als het stel fascisten die ze zijn, de vrijheid van meningsuiting van een aantal conservatieve sprekers in te dammen. Komiek en politiek commentator Dave Rubin en Canadees parlementslid Maxime Bernier zouden zondag op het college spreken.

Een aantal weken geleden raakte journalist Andy Ngo zwaar gewond na een afstraffing door een Antifa-menigte in Portland. Ngo werd naar een ziekenhuis gebracht waar onder andere een zware hersenschudding werd geconstateerd. Tevens werd zijn foto-apparatuur bij de demonstratie gestolen door Antifa-tuig.

Lees ook: Conservatieve journalist door Antifa gemolesteerd

De aanval op Ngo was de laatste in een reeks van gewelddadige aanvallen op conservatieven die zich de afgelopen zes maanden hebben voltrokken in zowel Groot-Brittannië als de Verenigde Staten.

De media bleven grotendeels stil na de aanvallen, evenals de kandidaten van de Democratische Partij voor de komende presidentsverkiezingen in 2020. Sommige leden van de media, zoals presentator Chris Cuomo van CNN, stonden zelfs positief tegenover Antifa. Cuomo zei dat ze 'tegen haat vochten'.

Of het ouder stel inderdaad een stel oude nazi's bleken, verteld het verhaal overigens niet.