16-jarigen opgepakt voor verboden wapenbezit

Politieagenten hielden zaterdagavond in Rotterdam in en rond een tram negen jongeren aan die kennelijk er op uit waren om een ruzie met een andere groep jongeren uit te vechten. Meerdere jongeren waren daarbij in het bezit van diverse steekwapens.

Omstreeks 23.00 uur kreeg de politie informatie dat er sprake was van een op handen zijnde confrontatie met groepen jongeren. Het incident zou ontstaan op de Verboomstraat waarbij tientallen jongeren waren betrokken. De politie zette meerdere eenheden in om de jongeren op te sporen. Meerdere jongeren werden in Charlois staande gehouden en gecontroleerd. In een RET tram werd vervolgens een grote groep jongeren gespot. De tram werd stilgezet en alle aanwezige jongeren werden staande gehouden en op basis van de Wet Wapens en Munitie gecontroleerd. Twee jongeren (leeftijd 16 jaar) bleken in het bezit van een mes of steekwapen. Zij werden direct aangehouden. Zeven andere jongeren in de leeftijd tussen 15 en 17 jaar oud werden ook aangehouden omdat zij zich niet konden legitimeren.

Onder stoelen en banken
In onder stoelen en banken in de tram, maar ook op straat werden zeven messen aangetroffen. De politie identificeerde alle personen die bij het incident betrokken waren. Na bestudering van onder andere camerabeelden uit de tram verwacht de politie dat er een koppeling kan worden gemaakt met de vondst van de wapens en de jongeren in de tram.

De politie maakte meerdere processen verbaal op voor onder andere verboden wapenbezit. De RET maakte naheffingen op ter zake het reizen zonder geldig plaatsbewijs. De twee 16-jarige verdachten zitten nog vast, alle andere verdachten werden in de loop van de nacht weer in vrijheid gesteld. De politie stelt een nader onderzoek in.

Aanhoudingen wegens verboden wapenbezit (Foto: Politie)
Aanhoudingen wegens verboden wapenbezit (Foto: Politie)