Belastingdienst neemt 22 auto's in beslag

De Belastingdienst heeft vandaag samen met de politie een grote controle gehouden in de buurt van de Johan Cruijff Arena in Amsterdam. Uiteindelijk zijn er 22 auto's in beslag genomen.

Dashboardcamera's scanden kentekens van voorbijrijdende auto's. Deze kentekens werden vergeleken met de database met openstaande belastingschulden. Automobilisten die nog geld moesten betalen aan de Belastingdienst, werden door motoragenten meegenomen.

Ter plekke betalen
Zeventig auto's werden langs de kant van de weg gezet. Vijftig automobilisten kozen ervoor om hun schuld ter plekke te betalen. Op deze manier werd er vandaag ruim 55.000 euro geind. De eigenaren van in beslag genomen auto's hebben nog vier weken om hun schuld te betalen, anders wordt hun auto verkocht.

Volgens Wim Cornelissen, Specialist Invordering bij de Belastingdienst, waren de reacties desondanks overwegend positief. 'Mensen weten dat ze moeten betalen dus ze zijn niet echt boos of teleurgesteld. Ze weten dat en dit is het risico van niet betalen. Het is all in the game. Als je niet betaalt, mag dat niet lonen.'

Röntgenscanner
De politie controleerde daarnaast op zaken als openstaande boetes, zoals rijden zonder een geldig kentekenbewijs of rijden onder invloed. De Douane was aanwezig met een speciaal voertuig met een röntgenscanner die auto’s kan controleren op eventuele verborgen ruimten en andere opvallende zaken.

In totaal zijn er dit jaar al achttien van dit soort controles gehouden. Daarbij zijn 22 auto's afgevoerd en is ruim 850.000 euro aan belastingschuld geïnd.