Jim Belushi spreekt tijdens Cannabis Capital Convention in Amsterdam

De bekende Amerikaanse acteur Jim Belushi spreekt op 30 oktober in Amsterdam tijdens de Cannabis Capital Convention. Belushi heeft in de Verenigde Staten een eigen wietkwekerij en is een bekende cannabispionier. Tijdens de Cannabis Capital Convention komen beleggers en bedrijven samen, en zijn topinvesteerders op zoek naar nieuwe projecten. Uit recent onderzoek van onderzoeksbureau Prohibition Partners blijkt dat de Europese cannabismarkt kan groeien naar een bedrag van €123 miljard in 2028.

Belushi verwierf internationale bekendheid met zijn rollen in onder meer About Last Night en Red Heat met Arnold Schwarzenegger. Hij verscheen in meer dan 50 Hollywood-films en speelde ook in de populaire serie According to Jim. Na het overlijden van zijn broer John Belushi trad hij regelmatig op als onderdeel van de band The Blues Brothers. Belushi heeft een grote wietkwekerij in de Verenigde Staten en is een uitgesproken voorstander van de legalisatie van cannabis.

De Cannabis Capital Convention wordt op 30 oktober gehouden in het Compagnietheater in Amsterdam. Naast Belushi zullen ook andere investeerders het woord nemen, onder wie de ervaren cannabisinvesteerder Richard Kilstock, die gemiddeld een jaarlijks rendement van 700% boekte met investeringen in cannabis.

Belushi is niet de enige Amerikaanse bekendheid die kansen ziet in deze nieuwe markt. Ook tv-icoon Oprah Winfrey, oud-bokser Mike Tyson, KISS-zanger Gene Simmons, rapper Snoop Dogg en zakenvrouw Martha Stewart zijn bekende cannabisinvesteerders.

De meerderheid van de Amerikanen is anno 2019 voorstander van legalisatie van cannabis. Ook in Europa is sprake van een groeiende markt, voor zowel recreatieve als medicinale cannabis. Op de Cannabis Capital Convention worden potentiële investeerders uit voornamelijk Europa gekoppeld aan cannabisbedrijven in opkomst.

Jim Belushi (Foto: Door Kevin Tostado from San Diego, USA - Belushi Practicing (cropped), CC BY 2.0 )
Jim Belushi (Foto: Door Kevin Tostado from San Diego, USA - Belushi Practicing (cropped), CC BY 2.0 )