FC Twente ondanks nederlaag door in Champions League

FC Twente is woensdag doorgedrongen tot de laatste zestien in de Champions League. De landskampioen ging thuis wel met 1-2 onderuit tegen St. Pölten, maar de ploeg uit Oostenrijk kon de schade uit het eerste duel daarmee niet repareren. De vrouwen van FC Twente wonnen twee weken geleden met 2-4. 

De Tukkers kenden een slechte start in de Grolsch Veste: al na zes minuten zette Bernadett Zágor de bezoekers op voorsprong. Via Fenna Kalma werd het razendsnel 1-1. De spits werd eerder deze week voor het eerst opgenomen in de selectie het Nederlands elftal. 

Amper onderweg in de tweede helft nam Sankt Pölten andermaal de leiding in Enschede. Met een geweldige knal van afstand liet Maria Mikolajova FC Twente-keepster Daphne van Domselaar voor de tweede keer deze avond kansloos, waardoor de Oostenrijkers wederom de leiding namen. Daarna bloedde het duel langzaamaan dood, kreeg Sankt Pölten nog enkele kleine mogelijkheden, maar kwam de plek in de volgende ronde van de Champions League niet meer in gevaar voor FC Twente.

De loting voor de achtste finales is maandag. Deze wedstrijden worden gespeeld op 16/17 oktober (heenduels) en 30/31 oktober (returns).

Doelpuntenmaker Fenna Kalma voor het eerst opgeroepen voor Oranje. (PRO SHOTS/Remko Kool)
Doelpuntenmaker Fenna Kalma voor het eerst opgeroepen voor Oranje. (PRO SHOTS/Remko Kool)