ME-Oefeningen in en rondom Willem II Stadion in Tilburg

Vandaag traint de Mobiele Eenheid (ME) in het centrum van Tilburg en in en rondom het Willem II Stadion aan de Goirleseweg. Deze oefeningen vinden plaats tussen 10.00 en 16.00 uur.

Alle ME’ers uit de eenheid Zeeland West-Brabant gaan oefenen, hiervoor zijn een drietal oefenmomenten. Op 24 september, 2 oktober en 9 oktober zullen deze ME-Oefeningen plaatsvinden. Dit betekent dat de ME een aantal scenario’s beoefenend op locaties waar normaliter de ME ingezet kan worde als aanvulling op de gewone politie inzet. De ME heeft als primaire taak om verstoringen van de openbare orde te voorkomen of te herstellen.

De hele dag gaan de ME’ers oefenen met realistische scenario’s in het centrum van Tilburg en in en rondom het voetbalstadion. Hiervoor zijn ook tegenspelers ingehuurd.

Een woordvoerder van de politie: "Er zullen geen straten afgesloten worden voor deze oefening. Het kan echter wel zo zijn dat u op sommige locaties even moet wachten in verband met de oefening. Volg hierbij dan ook de aanwijzingen van de Mobiele Eenheid op. Uiteraard streven wij ernaar om omwonenden zo min mogelijk hinder te laten ondervinden van de oefening."

Hij vervolgt: "De oefening in het stadion is besloten, publiek mag hier niet bij aanwezig zijn. Op de openbare weg is het wel toegestaan om te kijken, houdt hierbij gepaste afstand en belemmer de aanwezigen niet."