UFC: schandalig publiek gooit met bier en popcorn

Het Mexicaanse publiek was zaterdagnacht niet helemaal tevreden met hoe het main-event van de avond eindigde. Massaal werd bier en popcorn de octagon ingegooid, nadat de partij tussen thuisvechter Yair Rodriguez en de Amerikaanse Jeremy Stephens al na vijftien seconden eindigde in een no-contest.

Rodriguez stak Stephens al vroeg in de eerste ronde met zijn vingers in het oog, een verboden handeling waarvan Stephens niet meer herstelde. Na de reglementaire vijf minuten hersteltijd en na overleg met de ringarts blies scheidsrechter Herb Dean het gevecht af en dit was direct het startsein voor het publiek om zich schandalig richting Stephens te gedragen.

Het publiek had lang uitgekeken naar het gevecht van de Mexicaan Rodriguez, die als hoofdact de avond mocht afsluiten. Een avond die verder weinig voorstelde, buiten de mooie knockout van Steven Peterson en het heerlijke koppie van Alexa Grasso om, dus het altijd emotionele Midden-Amerikaanse publiek zat op het puntje van de stoel om hun favoriet naar de overwinning te schreeuwen. Op het moment dat Stephens onder doktersbegeleiding de octagon uitstapte werd hij door het publiek begroet met tientallen bekers gevuld met bier en popcorn.

Een woeste Rodriguez moest zich in het afsluitende octagoninterview ook beheersen om niet al te grof over zijn geblesseerde tegenstander uit de hoek te komen, maar hij realiseerde zich na een korte afkoelingsperiode dat Stephens niet de vechter is om zo simpelweg onder een gevecht uit te willen komen.

De coach van Stephens heeft inmiddels een update gegeven over de blessure van zijn pupil. "Jeremy voelde na de klap een enorm grote druk op zijn oog, zo erg heeft hij het nog niet gevoeld. Zelfs in de kleedkamer kon hij zijn ogen nog niet openen en we gaan hem waarschijnlijk wel naar een oogarts sturen. Dit is duidelijk enorm zuur voor het team", aldus coach Eric Del Fierro tegen verslaggevers van ESPN.

Meepraten over de UFC of MMA in het algemeen? Doe dat hier op het FOK! MMA-forum.

Volledige uitslag UFC Fight Night 158 en daarna nog wat hoogtepunten:
Yair Rodriguez vs. Jeremy Stephens eindigt in een no-contest (blessure, ronde 1)
Carla Esparza verslaat Alexa Grasso na jurybesluit (28-28, 29-28 x2)
Brandon Moreno eindigt Askar Askarov onbeslist (28-28, 28-29, 30-27)
Irene Aldana verslaat Vanessa Melo na jurybesluit (30-26 x3)
Steven Peterson verslaat Martin Bravo na KO (spinning backfist, ronde 1)
José Quiñónez verslaat Carlos Huachin na jurybesluit (30-27 x3)
Kyle Nelson verslaat Marco Polo Reyes na KO (stoten, ronde 1)
Angela Hill verslaat Ariane Carnelossi by TKO (doktersinterventie, ronde 3)
Sergio Pettis verslaat Tyson Nam na jurybesluit (30-27 x3)
Paul Craig verslaat Vinicius Moreira na opgave (verwurging, ronde 1)
Bethe Correia verslaat Sijara Eubanks na jurybesluit (29-28 x3)
Claudio Puelles verslaat Marcos Mariano na jurybesluit (30-25 x3)