MLB: Astros nog geen divisiekampioen; Rays pakken belangrijke zege tegen Red Sox

Houston Astros hebben vannacht nog niet de divisietitel in de American League West gepakt. Een overwinning tegen de Los Angeles Angels was daarvoor voldoende geweest, maar de ploeg uit Houston ging in eigen huis onderuit met 4-8. Zondag is er een nieuwe kans voor de Astros tegen de Los Angeles Angels.

In de wildcardraces in de National League hebben de Milwaukee Brewers goede zaken gedaan. Zelf won de ploeg van Pittsburgh Pirates, terwijl concurrent Chicago Cubs opnieuw onderuit gingen tegen de St. Louis Cardinals. In een leuk duel wonnen de Cardinals met 9-8 door twee homeruns in de negende inning van Yadier Molina en Paul Dejong. Daarmee behouden St. Louis Cardinals een mooie voorsprong van drie games op Milwaukee Brewers in de National League Central, terwijl Chicago Cubs na vijf nederlagen op rij de play-offs dreigen mis te lopen.

In de strijd om de twee wildcard-plaatsten in de American League hebben de Tampa Bay Rays een heel belangrijke zege geboekt tegen de Boston Red Sox in elf innings. Nate Lowe sloeg bij een 4-3 achterstand de bal in de tribunes met één man op de honken. Doordat de Cleveland Indians verloren sprongen de Tampa Bay Rays weer over naar de tweede plaats in de wildcard-race. Oakland Athletics staat in die race op de eerste plaats.

Uitslagen MLB zaterdag:
New York Yankees - Toronto Blue Jays 7-2
Chicago Cubs - St. Louis Cardinals 8-9
Cincinnati Reds - New York Mets 3-2
Detroit Tigers - Chicago White Sox 3-5
Tampa Bay Rays - Boston Red Sox 5-4 (elf innings)
Miami Marlins - Washington Nationals 4-10 (tien innings)
Baltimore Orioles - Seatlle Mariners 6-7 (dertien innings)
Cleveland Indians - Philadelphia Phillies 4-9
Houston Astros - Los Angeles Angels 4-8
Minnesota Twins - Kansas City Royals 5-12
Milwaukee Brewers - Pittsburgh Pirates 10-1
Atlanta Braves - San Francisco Giants 8-1
San Diego Padres - Arizona Diamondbacks 2-4
Oakland Athletics - Texas Rangers 12-3
Los Angeles Dodgers - Colorado Rockies 2-4