Claimorganisatie daagt KLM voor rechter na grote tankstoring in juli

Claimorganisatie Aviclaim gaat een proefproces aanspannen tegen de KLM. Dit naar aanleiding van de grote tankstoring op Schiphol op 24 juli, waar tienduizenden passagiers last van ondervonden.

Dat meldt Kassa. Naar aanleiding van de grote storing opende Aviclaim een speciaal meldpunt voor gedupeerde passagiers. Remco Bos, jurist bij Aviclaim, zei toen dat de passagiers naast een vergoeding van de gemaakte kosten, ook recht hebben op compensatie.

Het proefproces waarin KLM gedagvaard is, is de zaak van een echtpaar dat met 72 uur vertraging aankwam op de plaats van bestemming, Bangkok. De uitspraak heeft waarschijnlijk grote consequenties voor een eventuele grotere zaak van Aviclaim tegen de luchtvaartorganisatie.

Inmiddels hebben ruim 1450 passagiers een claim ingediend, met een totale claimwaarde van bijna 600.000 euro. Aviclaim wil nu dat de rechter zich uitspreekt over de vraag of er sprake was van een buitengewone omstandigheid. Aviclaim meent dat dit niet zo is, omdat een dergelijke brandstofstoring een risico is waar luchtvaartmaatschappijen op voorbereid moeten zijn.