FOK! Wat een weer: ja echt! Het weer gaat veranderen.

Dag dames en heren.

Ik denk dat ik over het weer van gisteren niet veel hoef te vertellen. Het was een fantastische dag. 

Inmiddels moeten we onze blik op het westen gaan werpen. Daar ligt een koufront klaar, en die gaat bij ons het weer aanmerkelijk veranderen. Voor het zover is is het vandaag in eerste instantie nog zonnig weer. Het kwik loopt dan al snel op naar waarden tuusen de 22 en 27 graden. Dat is behoorlijk warm voor de tijd van het jaar. 

Maar dan is het gedaan. In de middag zal de bewolking gaan toenemen en zakken ook de temperaturen wat. In het noorden blijft het wel zonnig tot het einde van de middag. Uit de toegenomen bewolking kan later ook al wat lichte regen gaan vallen. De zwaardere buien bereiken begin van de avond het zuidwesten en trekken dan noordoostwaarts. Daar kunnen best een paar pittige buien tussen zitten. Onweer is daarbij zeker wel mogelijk. Het is wel zo dat bij het verder trekken de activiteit lijkt af te nemen, dus in het noorden en noordoosten kan het allemaal wel mee/tegen gaan vallen. Na passage van het koufront draait de wind naar een westelijke richting.

De hele komende week is het vrij koel en behoorlijk wisselvallig. Elke dag kunnen er wel buien vallen of regent het enige tijd langer door. De meeste neerslag wordt langs de kust verwacht, mede door het warme zeewater. Sommige modellen laten ook in een strook van Limburg naar het IJsselmeer aardig wat vallen. In het noordoosten wordt het minste verwacht. 

Geniet nog even vandaag!


Meer weer op FOK!

Zons6 (Foto: KlapMongeaul)
Wat is hij weer mooi he? De zonsopkomst in de polder van Eemnes. (Foto: KlapMongeaul)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.