Slachtoffer liquidatie is oud-profvoetballer Kelvin Maynard

Bij de beschieting van een auto in Amsterdam Zuidoost is gisteravond een dode gevallen. Het blijkt nu te gaan om de Surinaams-Nederlandse oud-profvoetballer Kelvin Maynard. Dat bevestigt de politie.

De 32-jarige voetballer begon zijn carrière bij FC Volendam en speelde daarna onder meer voor FC Emmen. Zijn laatste seizoen speelde Maynard bij Quick Boys.

Gisteravond werd hij onder vuur genomen in de buurt van de Langbroekdreef. Maynard werd door hulpdiensten gereanimeerd, maar dat heeft niet mogen baten. De voetballer is overleden aan zijn verwondingen.

Brandweerkazerne
Op foto's is te zien dat zijn auto bij brandweerkarzerne Anton staat. De politie houdt er rekening mee dat Maynard na de beschieting wilde wegrijden en daarna tegen de gevel van brandweerkazerne Anton gebotst is.

Er is nog geen verdachte aangehouden. In een Burgernetmelding wordt opgeroepen om uit te kijken naar een zwarte motorscooter met drie wielen, met daarop twee in het donker geklede mensen.

Twee schietpartijen
Eerder op de dag werd advocaat Derk Wiersum doodgeschoten. 'We krijgen veel vragen over de link tussen de moord van vanochtend en het schietincident zojuist op de Langbroekdreef', liet de politie weten op Twitter. 'We nemen dit uiteraard mee in het onderzoek, maar gaan er vooralsnog vanuit dat dit schietincident hier los van staat.'